Vanliga frågor 

Frågor Vital Medicin

1. Har du hjälpt många människor som inte fått hjälp i den vanliga sjukvården?
Traditionell sjukvård kan hjälpa dig med olika sjukdomstillstånd och symtomen dom ger. Du kan ha kvarstående besvär som man inte hittar någon orsak till. Med hjälp av Funktionell Medicin kan jag ofta hitta orsakerna till dina symtom och avhjälpa dom på ett sätt som inte finns inom traditionell sjukvård i Sverige i dag.
 

2. Varför är det dyrare att besöka dig än att gå till den vanliga sjukvården?
Jag bedriver en privat mottagning utan subventioner från staten. Provtagningen är dyr och sker utomlands då denna inte kan genomföras i Sverige.
 

3. Hur lång tid tar en behandling hos dig?
Den effektiva tiden kan variera från 3 timmar upp till 20 timmar beroende på problemens svårighetsgrad. Åtgärder som krävs av dig som patient kan löpa över en lite längre tidsperiod.

 

4. Varför skall en del av mina prover skickas utomlands för analys?
Provtagningen inom Funktionell Medicin är grundläggande för analysarbetet. Det finns inga ackrediterade laboratorier i Sverige, därför skickas proverna utomlands för analys.

 

5. Hur kommer det sig att många människor blir sjuka av vanliga mediciner?
Läkemedel är utprovade på en väldigt begränsad grupp människor. Läkemedlen omsätts i olika system i kroppen. Denna process skiljer sig från individ till individ, vilket gör att vissa drabbas av diverse biverkningar och symtom.

 

6. Är det sant att många människor blir sjuka av dålig kost? 
Människan behöver näringsrik mat för att hålla sig frisk. Maten är det vi bygger upp och reparerar vår kropp med. Maten påverkar också hur vi känner oss; trötta, pigga, okoncentrerade, koncentrerade osv.

 

7. Kan det vara för sent i livet att förändra sin kost till bättre, det vill säga, det hjälper mig kanske inte?
Det finns nu studier på att det går väldigt fort att påverka och förbättra sin hälsa. På bara 6 timmar kan du aktivera gynnsamma processer i kroppen.

 

8. Varför finns inte Funktionell Medicin i Sverige?
Utbildningen bedrivs i USA och bekostas av doktorn själv. Den är tidskrävande och kostsam.

 

9. Vad kan du göra annorlunda för mig, som inte den vanliga sjukvården klarar av att göra?
Genom avancerad och individanpassad provtagning kan jag utforma en behandling efter dina unika behov. Behandlingen syftar till att åtgärda eller förbättra ditt sjukdomstillstånd.

 

10. Vad är den stora skillnaden mellan Funktionell Medicin och traditionell sjukvård i Sverige?
Funktionell Medicin söker orsakerna till dina symtom och försöker åtgärda grundproblemen. Traditionell medicin letar efter diagnoser och behandlar dina symtom.


11. Varför kommer ni att sälja kosttillskott?
Vi kommer att tillhandahålla kosttillskott för att tillgodose högkvalitativa produkter på den svenska marknaden. I dag finns en uppsjö av dåliga produkter som inte är kontrollerade och kan innehålla giftiga ämnen som gör mer skada än nytta. Våra kosttillskott är fria från GMO (genetiskt modifierade organismer), kemikalier, socker, konserveringsmedel, fyllnadsmedel, bindemedel, onaturliga och konstgjorda ingredienser. De innehåller varken vete, gluten, ägg eller nötter. Det finns ett fåtal produkter som innehåller soja, detta är då klart deklarerat i innehållsförteckningen.

Curcumin Extract


Minskar inflammation i vävnader. Curcumins tillgänglighet ökar markant med tillsättning av piperine (en alkaloid) med ca 2000%. Curcumin kan sänka LDL (dåligt kolesterol). Stöd vid inflammatoriska tarmsjukdomar.

Energy Plus


Ett icke stimulerande, växtbaserat energistöd, som ger bättre motståndskraft mot vardagens stress och bibehåller hälsosamma binjurefunktioner. Främjar mental och fysisk uthållighet.