lkommen till Vital Medicin centrum för individbaserad medicin

Optimera din hälsa med den senaste tekniken. Du är unik som individ. Genom ny avancerad provtagning får du besked
på hur ditt system fungerar. Ett optimalt samspel mellan dina gener, kost och livsstil är grunden för god hälsa.
 • Kosttillskott

  Vital Nutrients är kosttillskott av hög kvalité. Det som gör Vital Nutrients unika är framställningen och den omfattande testningen av produkterna. Om du vill vara säker på att få aktiva och testade kosttillskott skall du välja Vital Nutrients. De är certifierade och högkvalitativa samt framställs under noggrann kontroll av FDA (Food and Drug Administration - den centrala myndigheten för läkemedelskontroll) i USA. 
  Läs mer
 • Gentester

  Nutrigenomics – en ny möjlighet till hälsa. Ta reda på hur dina gener påverkas av din kost och livsstil. Vi kan lägga fokus på dig och kan förändra hur du ser på träning, kost och näringsämnen, avpassade för dina unika förutsättningar.  Vilken är din verkliga ålder? Lever du på ett sätt som håller dig frisk och lägger liv till dina år eller åldras du alldeles för fort? Ny teknik kan vända på spiralen. Vi kan med hjälp av Telomertest få en viktig indikator på hur du åldras.   
  Läs mer
 • Tidsbokning

  När du som ny klient önskar boka tid till Doktor Cecilia Fürst är du välkommen att göra en bokningsförfrågan under ”BOKA TID” (uppe i listen till höger). Innan du gör en bokningsförfrågan vänligen läs igenom under konsultation för mer information om möjliga tidsbokningar, vår arbetsprocess och prispolicy samt vad som gäller vid betalning och avbokning.
  Läs mer
 • Konsultation

  Vital Medicin, Centrum för individbaserad medicin, är en privat klinik som arbetar med hälsooptimering inom Funktionell Medicin, ett starkt framväxande system inom medicin i Europa och USA. Fokus ligger på dig som individ och helhet. Funktioner i komplexa biokemiska system utvärderas och provresultat analyseras. Därefter sätts ett optimeringsprogram ihop som är anpassat för just dina unika behov.
  Läs mer

Doktor Cecilia Fürst

Cecilia Fürst är specialistläkare i allmänmedicin i Sverige. Cecilia Fürst är utbildad inom Funktionell Medicin och Metabolic, Nutritional and Anti-Aging Medicine i USA samt Regenerativ Medicin i Italien och USA. Till detta kommer studier i kemi vid Lunds Universitet och forskning inom diabetes vid Universitetssjukhuset i Linköping. 
 


Optimeringsmöjligheter

Allergier Astma Diabetes
Hälsokontroll i ett meningsfullt perspektiv
Hälsosamt åldrande
Hormonell balans för män och kvinnor
Hudbesvär som eksem och psoriasis
Inflammationer i muskler och leder
Mag- och tarmbesvär
Nutrigenomics - gentest
Närings- och kostråd efter dina unika behov
Sköldkörtelbesvär
 


Vital Nutrients - kosttillskott av hög kvalitet

Vital Nutrients är ett kosttillskott av hög kvalitet. Det som gör Vital Nutrients unika är den noggranna framställningen och den omfattande testningen i alla produktionsled av produkterna. Om du vill vara säker på att få aktiva och testade kosttillskott skall du välja Vital Nutrients. De är certifierade och av hög kvalitet, och framställs under noggrann kontroll av FDA (Food and Drug Administration - den centrala myndigheten för läkemedelskontroll) i USA.
50%
Ökningen av matallergier hos barn sedan 1994. I en värld med ökade gifter i vår miljö är våra barn de mest utsatta.
47%
Den förhöjda risken för kvinnor, som sitter stilla mer än 7 timmar om dagen, att kunna drabbas av depression.
50%
Minskad cancertillväxt i prostatan genom naturliga ämnen som gurkmeja och propolis från honungsbin.
42%
Mindre risk att dö oavsett sjukdomsorsak om du äter frukt och grönsaker minst 7 gånger om dagen.
 • Förebyggande hälsa

  Att fastställa sjukdom och obalans handlar idag oftast om snabba kontroller, lika snabba symtombaserade diagnoser och behandling med läkemedel. Det finns vetenskapliga alternativ grundade på noggranna analyser, orsaksbaserade behandlingar, program kring hälsa och livsstil, kombinerat med komplement, som kosttillskott. Detta är förebyggande hälsa. 
 • Barns hälsa

  I en värld med ökade gifter i vår miljö är våra barn mer utsatta för denna negativa påverkan. Ett växande barn har behov av rent vatten, näringsrik mat och frisk luft och är mer känsliga än en vuxen individ. Vi ser en ökning av antalet barn som drabbas av bland annat astma, allergier, autism samt ADHD. Hör av er till oss så kan vi hjälpa till på ett sätt som tidigare inte varit möjligt.
 • Mäns hälsa

  Att hålla sig frisk och sund med dagens krav och förväntningar är en svår balansgång. Stress, sömnproblem, kost, motion och levnadsvanor har stor inverkan på mäns fysiska och psykiska hälsa. För män är det framför allt symtom från hjärta, kärl, prostata, potens och mentala funktioner som påverkas. Vi kan hjälpa till att balansera detta för att förbättra din hälsa. Hör av dig så berättar vi mer om möjligheterna.
 • Kvinnors hälsa

   Att hålla sig frisk och sund med dagens krav och förväntningar är en svår balansgång. Stress, sömnproblem, kost, motion och levnadsvanor påverkar kvinnor på ett alldeles speciellt sätt då detta har stor påverkan på hormonbalansen, samt inte minst på den fysiska och psykiska hälsan. Vi kan hjälpa till att balansera detta för att förbättra din hälsa. Hör av dig så berättar vi mer om möjligheterna.