Gentester

Telomertest

Vi vill och vi kan lägga fokus på dig och förändra hur du ser på träning, kost och näringsämnen, avpassade för dina unika förutsättningar. DNA - dina gener- och telomertester är en ny möjlighet och används idag av allt från motionärer till elitidrottare och finns tillgängliga genom specialistutbildade läkare. I Sverige är dessa endast tillgängliga via Vital Medicin och Doktor Cecilia Fürst.

Vår ambition är att ge dig de bästa möjligheterna att uppnå dina mål, med ny unik och personlig teknik. Häng med och låt oss förklara vad detta innebär.
 
Dina unika förutsättningar finns i dina gener och i telomerer. Det kan låta svårt och kännas främmande, men låt mig förklara detta närmare.
 
Det spelar ingen roll om du är ute efter att bli mer hälsosam, nå bättre resultat med din träning på elitnivå eller som motionär. I din genetik finns information och nycklar som kan användas för att just du skall nå dina mål för ett hälsosamt och aktivt liv.

Vi är alla olika och en del av dessa olikheter finns i dina gener. Det finns sådant vi ser med våra ögon som exempelvis ögonfärg, men det finns också sådant vi inte ser som exempelvis hur vi använder och omsättning vår kost, hur vi gör oss av med gifter, hur väl vi svara på olika typer av träning. Vi är alla en kombination av våra gener och vår miljö, men hur detta påverkar oss är unikt för varje individ.

I våra gener finns det små punkter där vi skiljer oss från varandra. Den vanligaste variationen är något som kallas SNP (uttalas SNIP), små förändringar i vårt DNA. Det är i dessa kombinationer av små förändringar som gör oss till dem vi är. 
 
Våra gener bestämmer inte allt. De samverkar med din livsstil, miljö, matvanor, sömn och träning. Genom att veta hur just du ser ut kan du påverka vilka gener som får effekt hos dig. Detta gör du genom livsstilen du väljer, maten du äter, vad du dricker, hur du sover och vad du väljer att använda som motion.
 
Telomerer är speciella strukturer som finns i slutet av alla våra kromosomer Kromosomer är där våra gener finns. Telomerer ser till att våra celler är stabila. De reglerar cellernas livslängd och på så sätt även vår livslängd. Att behålla funktion och effekt hos telomerer är viktigt för ett hälsosamt åldrande. Man vet nu att dina specifika behov av näringsämne, motion, vilken stressnivå du har och hur du vilar och sover direkt påverkar längden hos dina telomerer och därmed din hälsa och livslängd.
Genom att mäta längden hos dina telomerer med ett blodprov kan vi bedöma och följa effekten av dina aktiva val.
Det går att mäta hur din kost, näringsstatus och träning, påverkar dina gener och telomerer. Detta kan hjälpa dig till ett friskare, aktivare liv oavsett var du startar och vilket mål du har.
 
Vi kan med hjälp av telomertest få en viktig indikator på hur du åldras. Varför är detta viktigt? Därför att man kan påverka telomerlängden och på så sätt vårt biologiska åldrande, genom att tillgodose dina specifika behov. Tveka inte. Ny teknik, med fantastiska möjligheter för dig att uppnå dina hälsomål och ett friskare liv.
 
Med Vital Medicin gen och telomertest kan vi hjälpa dig ta kontrollen över din hälsa. Du bestämmer. Vi hjälper dig.
Det är inte din ålder som har betydelse utan hur du mår i den ålder du befinner dig i. Där har du möjlighet att själv göra förändringar och leva på ett sätt som håller dig friskare och lägger liv till dina år.
 
Du som tränar kan använda detta test för att bedöma om det du gör är bra för ditt system och följa dina framsteg genom att ta upprepade telomertest med visst intervall.
Vi kan hjälpa dig påverka de processer som påverkar dina gener och telomerer:
 
Kost
Livsstil
Näringsstatus- brister på viktiga mikronäringsämnen
Inflammation
Oxidativ stress- giftiga ämnen som bildas i kroppen
 
Vi arbetar tillsammans med dig för att göra just de förändringar du behöver när det gäller näring, kost och livsstilsanpassningar. Du skall veta att tom brist på en enda mikronutrient som olika B-vitaminer, D-vitamin, E-vitamin osv kan ha en stor effekt på dina gener och längden av dina telomerer.

Vill du veta mer om dig själv?
 
Gör en intresseanmälan på vår bokningssida så återkommer vi.
 

Buffered Vitamin C


Ett milt Vitamin C-preparat för känsliga personer. Vitamin C är en kraftfull antioxidant, som stödjer ett friskt immunförsvar och befrämjar upptaget av järn.