Funktionell Medicin

Cecilias bakgrund och ambition


MITT INTRESSE FÖR INDIVIDBASERAD FUNKTIONELL MEDICIN OCH FRISKVÅRD

Jag växte upp i en familj där närheten till naturen och intresse för sport och aktiviteter var en del av vardagen. Tidigt i livet fanns ett stort intresse för djur och natur. Långa rundor i skog och mark med våra hundar var något jag älskade. Fjällvandra, åka längdskidor och senare utför i alper och svenska fjäll, var något vi fick göra från tidiga barndomen, trots att vi är uppväxta i Skåne. 

Sportaktiviteter har kommit och gått i olika åldrar. Jag startade med fotboll, men kampsporter som jag tränat sedan jag var 13 år fick en allt större betydelse. Kung-Fu var det jag fastnade för. Det var inte bara träningen utan också filosofin och den österländska medicinen som jag tidigt kom i kontakt med och fascinerades av. 

Mitt stora intresse har alltid varit att testa gränser och förstå hur kroppen fungerar och själv har förmåga att balansera och hålla oss friska om vi bara förstår hur.

Klättra i berg, dyka och hoppa fallskärm har gett mig närkontakt med naturen och mina egna gränser både fysiskt och mentalt och lärt mig mycket. Allt detta tog mig på en något krokig resa från studier i kemi, läkarutbildning med specialistexamen i allmänmedicin och sedan till Italien och över till USA med utbildning i metabol, nutritions och Funktionell Medicin för att fortsätta försöka förändra synen på medicinen och vad som är möjligt med ny teknik inom ett nytt medicinskt område som handlar om hur vi alla är unika med unika förutsättningar för att må bra och hålla oss friska på naturlig väg. I första hand genom att ta reda på vad vi behöver för att kroppen skall kunna fungera optimalt. Att förstå detta tidigt gör att vi kan välja en annan väg för oss själva.

Det är detta som varit och är min drivkraft i allt jag gjort och fortsätter att göra, även om den etablerade medicinen i Sverige många gånger sett snett på detta angreppssätt. Allt mer forskning och teknik gör det nu möjligt att förstå hur vi kan styra oss i en friskare riktning och skjuta sjukdomar och ohälsa på framtiden. Min önskan är att göra detta tillgängligt för alla som är intresserade.

Jag får olika erbjudanden från idrottsvärlden att arbeta med detta, men min enkla önskan är att verkligen arbeta med hälsa utifrån perspektivet prevention som når allmänheten och inte bara en begränsad skara av elitidrottande män och kvinnor.

Cecilia
 

 

Triple Magnesium


Bibehåller ett friskt skelett, normalt blodtryck. Hjälper till att hålla kvar ett normalt humör och ett emotionellt välbefinnande före och under menstruation. Främjar upptag av glukos (socker) i celler. Främjar normal hjärtrytm. Nödvändig för produktion av steroidhormoner.

B-Complex


Kombination av aktiva B-vitaminer som hjälper nervsystem, ämnesomsättningen, hjärt- och kärlfunktion. Stödjer viktiga processer vid stress. Sänker homocystein.

Vital Clear


Ett närings- och växtextraktstillskott för reduktion av inflammationer, som ger stöd för balanserade blodsockernivåer och hjälper kroppens avgiftningsfunktioner.

Fish Oil 700 (kapslar)


Detta är en fiskolja med hög styrka från djuphavsfisk, som ger stöd för hjärta och kärl med en hög koncentration av EPA och DHA. Ultra Pure Fish Oil 700 Enteric är tarmskyddande för att förhindra sura uppstötningar.
Den är sammansatt för att ge en högre koncentration av EPA och DHA per kapsel. Fiskolja ser till att skydda och underhålla en normal funktion och sammansättning av cellmembran. De livsviktiga fettsyrorna EPA och DHA hjälper till att underhålla och stödja alla typer av bindväv. Fiskolja främjar broskvävnad och ledfunktion och underlättar lätta humörsvängningar och kramper under menstruationscykeln. Fiskolja hjälper till att bibehålla en normal funktion hos trombocyter (blodplättar), vilket minskar risken för åderförkalkning och inflammation i kärlväggar.

Coenzyme Q10


Stöd för hjärt-, kärlsystemet och bibehåller normala blodsockernivåer. Fungerar som en antioxidant. Minskar biverkningarna av blodfettssänkande mediciner som lipitor och simvastatin.