B-Complex # 60 st - Kosttillskott

B-Complex # 60 st

353 Kr

Produktinformation - kosttillskott

Översikt
Produkten innehåller ett komplex av B-vitaminer i en lätt tillgänglig form (med bland annat metylfolat och metylkobalamin). Detta gör produkten lämplig även för personer med metyleringsproblem (MTHFR).

B-vitaminer användas i metyleringsprocesser (kroppens sätt att omsätta olika ämnen), vilket kan främja omsättningen av homocystein.
Höga nivåer av homocystein i blodet har i studier visat sig kunna öka risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Tillräcklig mängd B-vitaminer är viktigt för kvinnor i samband med menstruation och om man har PMS besvär.

B-vitaminer är viktiga för syntes av flera signalsubstanser i hjärnan, som exempelvis tryptofan (en aminosyra) och serotonin (en signalsubstans i hjärnan) som behövs i rätt mängd för REM-sömn (djupsömn).

B-vitaminer spelar en viktig roll vid metabolism (omsättning av näringsämne) av kolhydrater, proteiner och fetter, samt deras omvandling till energi i cellerna. B-vitaminer kan stödja viktiga processer i kroppen vid stress och trötthet.

Rekommenderad dos
1 kapsel dagligen.
Vid graviditet kontakta kvalificerad hälsorådgivare.

 

Positiva effekter av B6-vitamin vid PMS i forskningsstudier
Efficacy of vitamin B-6 in the treatment of premenstrual syndrome: systematic review
BMJ 1999;318:1375

 

Kvalitet är Vital Nutrients främsta prioritet

Vital Nutrients grundades med intensionen att framställa högkvalitativa kosttillskott. För att uppnå detta mål producerar Vital Nutrients kosttillskott i egen produktionsanläggning där tillverkningsprocessen är grundligt kontrollerad. Vital Nutrients avancerade kvalitetssäkringsprogram överträffar både bransch- och regelstandard för att säkerställa optimal kvalitet och tillse att produkterna är fria från miljöföroreningar. Vital Nutrients är en *FDA-inspekterad anläggning. Vital Nutrients registreringsnummer hos *FDA är R11423196344.

Food and Drug Administration, ett av de mest ansedda kontrollorganen i världen i dag avseende kvalitetskrav, motsvarigheten till Läke- och Livsmedelsverket i Sverige.
 

Vital Nutrients kvalitetssäkringsprogram innefattar bland annat:

Oberoende laboratorietester
Varje ingrediens och färdig produkt testas av oberoende laboratorier som till fullo följer vetenskaplig och etisk praxis för högpresterande laboratorier.

Policy för varje inleverans av råvaror (batchpolicy)
Medan kosttillskottsindustrin i allmänhet testar slumpmässigt med ett fåtal tester så tillämpar Vital Nutrients principen att testa varje leverans och ingrediens samt varje färdig produkt.

Omfattande specifikationer
Råvaruspecifikationerna bygger på grundliga undersökningar av alla ingredienser, dess biomarkörer och tillika eventuell sårbarhet mot föroreningar.

Detaljerna i Vital Nutrients kvalitetskontrollprogram är omfattande, men konceptet är enkelt, Vital Nutrients är villiga att vidta alla nödvändiga åtgärder för att tillhandahålla konsekventa och kliniskt högkvalitativa kosttillskott till medvetna konsumenter på marknaden.

B-COMPLEX

Näringsdeklaration

Rekommenderad daglig dos -  1 kapsel innehåller

Mängd

Index DRI

 

 

 

Thiamin (som thiamine HCl)

100mg

8 990

Riboflavin

25mg

1 685

Vitamin B6 (som pyridoxine HCl)

25mg

1 685

Folat (som L-5 MTHF) Metafolin

400mcg

200

Vitamin B12 (som metylkobalamin)

500mcg

19 900

Biotin

400mcg

700

Pantotensyra (som kalciumpantotenat)

200mg

3 233

 

 

 

Riboflavin 5´Phosphate

  10 mg                                        

*

Pyridoxal 5´Phosphate

  15 mg

*

Niacinamid                                              

  75 mg

*

 

Ingredienser
pantotensyra, thiamin, niacinamid, vitamin b6, riboflavin, pyridoxal 5´phosphate, riboflavin 5´phosphate, vitamin b12 folat, biotin, vegetabilisk cellulosakapsel, magnesiumcitrat, askorbylpalmitat, silika